B2B

Verpakken, hoe doe jij dat als een baas?

Verpakken, het is en blijft altijd even een werkje. Want welk product kan je nou het beste verpakken in welk verpakkingsmateriaal? Heb je meer aan kartonnen kokers of pak kan je beter gebruik maken van kraftpapier? In dit blog maken we een deep dive in de wereld van verpakkingsmateriaal! Met de juiste verpakkingsmaterialen kan je ervoor zorgen dat je pakketjes netjes bij je klanten terechtkomen. Daarnaast kan je er ook nog eens voor zorgen dat er minder producten stuk gaan tijdens transport, hoe mooi is dat? 

Karton

Met karton kan je heel erg veel kanten op. Zo zijn er losse dozen in verschillende formaten waarmee je ervoor kan zorgen dat je producten voldoende beschermt blijven. Naast een kartonnen doosje kan je ook kiezen voor een lichte kartonnen envelop waarin je kleinere producten kan versturen. Ook zijn er kartonnen dozen met een dubbele wand. Deze bieden nog meer veiligheid ten opzichte van normale kartonnen dozen. Kartonnen dozen vul je vaak niet volledig met je producten, je kan deze het beste opvullen met verschillend opvulmateriaal.

Opvulmateriaal

Naast de grote hoeveelheid dozen die er zijn, zijn er ook soorten opvulmaterialen. Het is goed om even te kijken in hoeverre je welk opvulmateriaal nodig hebt. Zo kan je gebruik maken van noppenfolie wanneer je een fragiel product opstuurt en deze beter volledig kan wrappen. Naast noppenfolie kan het ook handig zijn om te kijken naar vlokken gemaakt van poly. Deze vlokken liggen los in de doos en vangen voornamelijk klappen tegen de doos op. Handig natuurlijk, totdat de doos schuurt en deze vlokken naar buiten gaan lekken. Naast noppenfolie en poly vlokken zou je ook eens kunnen kijken naar noppenschuim. Deze kan je als losse vellen krijgen waarmee je zelf de doos op kunt vullen, maar ook kant en klaar in de doos krijgen. 

Soorten tape

Het product is ingepakt, de doos uitgevouwen en opgevuld met opvulmateriaal. Nu moet je natuurlijk die doos nog even dicht plakken met een mooi tapeje. Welke tape kan je het beste gebruiken om je doos dicht te maken? Voor de meest standaard dozen kan je gebruik maken van gewone tape. Deze is breder en sterker dan plakband en kan je het beste uit een dispenser krijgen. Verpak je iets wat breekbaar is, of waar extra aandacht aan besteedt moet worden? Dan kan je het beste de doos dicht plakken met een soort waarschuwingstape, met bijvoorbeeld de tekst "breekbaar" erop. Welke tape je kiest is dus afhankelijk van wat je verpakt. 

 

Geef een reactie