Algemeen

De flexibiliteit van overhemden

Overhemden zijn ontzettend flexibel. Voor welke situatie je maar kunt bedenken zijn overhemden geschikt. Echter vinden mannen het nog steeds lastig om deze overhemden goed te stylen. Daar willen we je graag mee helpen! Wij vertellen je daarom hoe je het beste een overhemd kunt dragen en hoe dat afhankelijk is van de situatie. Wil je hier meer over weten? Lees dan deze blog over het stylen van overhemden.

Afhankelijk van de situatie

Overhemden zijn ontzettend flexibel. Je kunt ze dragen bij chique evenementen maar ook in je dagelijkse leven. Bij een zakelijk evenement creëer je met een overhemd een nette uitstraling door je overhemd in je broek te dragen met een riem. Dit geeft namelijk een zakelijke uitstraling en laat zien dat je hebt nagedacht over je outfit. Voor een outfit in je dagelijks leven of in je vrije tijd kun je het overhemd gewoon over je broek heen dragen. Dit zorgt er voor dat je een meer casual uitstraling krijgt terwijl je er nog steeds erg netjes en verzorgd bijloopt.

Kleur uitkiezen

Er zijn veel verschillende kleuren voor overhemden te krijgen. Dit kan het echter best lastig maken om een kleur te kiezen. De ene kleur staat iemand misschien hartstikke goed terwijl diezelfde kleur bij iemand anders niet staat. Je komt hier alleen achter door verschillende kleuren uit te proberen. Vraag dan ook zeker eerlijk advies van familie en vrienden. Je kunt natuurlijk ook voor de veilige weg kiezen en gaan voor een donkerblauw, wit, zwart of grijs overhemd. Hier kun je eigenlijk niet de mist mee ingaan! Ook heeft de kleur van het overhemd te maken met de situatie. Voor een bruiloft zou je bijvoorbeeld een wit overhemd kunnen dragen, terwijl je voor een begrafenis een zwart overhemd draagt. Je kunt het overhemd ook laten uitstralen hoe je je voelt. Zo kun je een vrolijke print aantrekken wanneer je een goed humeur hebt!

Knoopjes open of dicht?

Wanneer doe je de knoopjes aan de bovenkant van je overhemd nou eigenlijk open en wanneer kun je ze het beste dicht maken? Nou, bij zakelijke evenementen is het een betere keuze om de knopen tot (bijna) bovenaan dicht te doen. Je kunt er dan ook voor kiezen om het bovenste knoopje open te laten. Wanneer je echter een stropdas draagt is het wel de bedoeling om alle knoopjes tot bovenaan dicht te doen. Voor een meer casual outfit voor in je vrije tijd zou je wel wat meer knoopjes open kunnen laten.

 

Geef een reactie