Algemeen

Proef de fruitige Masseria Borgo Dei Trulli bij de heerlijkste gerechten

Smaken verschillen. De één drinkt graag rode wijn, de ander drinkt graag wit. En dan zijn er nog verschillen in droog of zoet en verschillende wijnhuizen. Waar zit het wijnhuis Masseria Borgo dei Trulli? Wat zijn heerlijke gerechten die passen bij de wijn Masseria Borgo dei Trulli? Wat zijn de meest bekendste druif en wijnsoorten? Je leest het allemaal in dit artikel.

Het wijnhuis Masseria Borgo dei Trulli in Italië

Het wijnhuis Masseria Borgo dei Trulli zit in Puglia, Italië. Zij hebben een grote passie voor wijn maken. Hun doel is om intrigerende wijnen te maken met een uitgesproken smaak, die voor een groot publiek toegankelijk zijn. Het wijnhuis zit in het zuiden van Italië, waar een goed microklimaat aanwezig is, alsook een vruchtbare bodem. Orion Wines is de drijvende kracht achter dit wijnhuis. Ze heeft veel kennis opgedaan over het maken van wijn en is daarom een eigen wijnmakerij gestart in Salento. Zo is dit wijnhuis ontstaan.

Wat zijn heerlijke gerechten die passen bij de wijn Masseria Borgo dei Trulli?

Masseria Borgo dei Trulli is een glas wijn dat meeslepend smaakt naar bramen, gedroogde kruiden, aardse tonen en zwarte bessen. Het is een volle en fluweelzachte wijn, hierdoor heeft het een lange nasmaak. De wijn heeft een heerlijke geur van zwart rijp fruit, witte peper en gekonfijt fruit. Een bijpassend gerecht bij deze heerlijke rode wijn is rundvlees, maar het smaakt ook heerlijk bij pasta, of bij een borrelplank met harde kazen of vleeswaren. Daarnaast is vlees van de grill of barbecue hier ook heerlijk bij. Vooral gerechten met een hoge smaakidentiteit passen goed bij de Masseria Borgo dei Trulli rode wijn.

De bekendste druif- en wijnsoorten

Er zijn zoveel wijnsoorten dat het logisch is dat je door de bomen het bos niet meer zien. Gelukkig is witte wijn opgedeeld in een aantal smaakprofielen. Hetzelfde geldt voor rode wijn. Voor witte wijn bestaan de smaakprofielen: vol en droog, fris en droog en zoete witte wijn. Zoete witte wijn is de Chenin Blanc of de Moscato. Chardonnay en Vliognier hebben een volle en droge afdronk. Bij de rode wijn worden drie smaakprofielen gehanteerd, dit zijn: soepel, robuust en licht. Onder een lichte afdronk vallen de wijnen Merlot en Pinot Noir. Als je denkt aan wijnen met een robuuste smaak zijn dat Barolo, Malbec, Grand Crus, Classés. Rode wijnen met een soepele afdronk zijn Cabernet, Tempranillo, Sauvignon en Shiraz.

Geef een reactie