Financieel

Lening oversluiten 

Als je teveel verschillende lening hebt lopen bij een aantal kredietverstrekkers, dan kan je zeer makkelijk het overzicht verliezen. Daarom is het handig om de verschillende leningen samen te voegen zodat je het overzicht niet kan verliezen. Dit heeft vele voordelen. Welke voordelen het oversluiten van een lening heeft kan je hier vinden. 

 

Je raakt het overzicht niet kwijt

Het gevolg van te veel leningen hebben is dat je het overzicht al bent verloren. Je weet waarschijnlijk al niet meer welk bedrag je aan welke kredietverstrekker moet overmaken. Het gevolg daarvan is dat je ook niet meer weet hoeveel geld je overhoud voor belangrijke zaken zoals het doen van boodschappen of het betalen van de huur. Door je leningen over te sluiten voorkom je dat je het overzicht verliest aangezien de kredietverstrekker de leningen overneemt. 

Je houd meer geld over per maand 

Omdat je een bepaald bedrag moet overmaken aan verschillende kredietverstrekkers betaal je erg veel geld per maand. Dit kan zeer vervelend zijn en dit is het gevolg van te veel leningen aanvragen terwijl je het eigenlijk niet of moeilijk kan betalen. Daarom is het verstandig om de leningen oversluiten bij Findio. Deze kredietverstrekker neemt alle schulden en leningen over, voegt deze samen en bepaald aan de hand daarvan een bedrag dat jij maandelijks moet aflossen. In de meeste gevallen is dit bedrag veel lager dan het bedrag dat je nu maandelijks moet betalen. Hierdoor heb je meer rust in je hoofd en houd je meer geld over per maand. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat als jij ervoor kiest om de lening over te sluiten, dat je een nieuwe lening aanvraagt. 

Een nieuwe lening aanvragen

Als je het overzicht begint te verliezen, dan moet je zeker geen nieuwe persoonlijke lening afsluiten. Je kan namelijk al amper het overzicht houden en de gevolgen van het niet aflossen van de leningen kunnen enorm zijn. Stel je hebt enkele tienduizenden euro’s openstaan bij meerdere kredietverstrekkers en je kan het niet meer betalen, dan is de kans groot dat alle kredietverstrekkers het geld in een keer terug willen zien. Dit gebeurd enkel wanneer jij meerdere betalingsafspraken niet nakomt. De gevolgen hiervan zijn erg groot als je dit niet kan betalen. Je kan hierdoor je auto, woning en inboedel verliezen. Het is dus erg belangrijk dat als jij denkt het overzicht te verliezen, dat je altijd aan de bel trekt zodat het niet erger word. 

 

Geef een reactie