Algemeen

Hoe weet je of je kind een bril nodig heeft?

Het is soms erg moeilijk te achterhalen of je kind een bril nodig heeft. Het is erg belangrijk dat als ouder er vroeg achter komt of je kind een bril nodig heeft zodat je kind zo snel mogelijk een bril kan dragen. De ogen van je kind kunnen namelijk zeer snel achteruit gaan als je kind een bril nodig heeft, maar geen bril heeft. Hier kan je enkele tips vinden over hoe je kan achterhalen of je kind een bril nodig heeft. 

 

Ga in gesprek met je kind

Het is vrij moeilijk om te achterhalen of je kind een bril nodig heeft en daarom is het zeer verstandig om een gesprek met je kind te houden. In het gesprek is het de bedoeling dat je vraagt of je kind wel eens last heeft van onverklaarbare hoofdpijn want hoofdpijn is een klacht die je hebt als je eigenlijk een bril nodig hebt. Je ogen kunnen namelijk slecht zien en versturen de verkeerde signalen naar de hersenen. Het gevolg hiervan is dat je onverklaarbare hoofdpijn krijgt. Ook is het handig om enkele testen met je kind te doen. Dit kan gemakkelijk door een app te downloaden gemaakt door opticiens. Met de app kan je verschillende oefeningen doen en aan de hand van de resultaten kan er bepaald worden of je kind een bril nodig heeft. Vraag ook aan je kind of hij of zij soms moeilijk kan zien in de klas. Als je kind op een van deze antwoorden ja zegt, dan is het handig om alvast te kijken naar de verschillende kinderbrillen want de kans is enorm groot dat je kind een bril nodig heeft. 

 

Ga met je kind naar de opticien 

Het is erg belangrijk dat wanneer je kind aangeeft moeite te hebben met kijken op afstand, dat je een afspraak maakt bij de opticien. Misschien is het ook verstandig om een afspraak voor jezelf te maken aangezien er veel brillen dames monturen zijn. De opticien gaat samen met je kind enkele oogtesten doen en kan meteen de diagnose stellen. Als het blijkt dat je kind een bril nodig heeft, dan kan je kind direct een bril uitzoeken. De glazen hoeven enkel alleen nog op sterkte gemaakt worden en zijn binnen enkele dagen klaar. Helaas is het voor een kind niet mogelijk om lenzen te dragen omdat lenzen niet geschikt zijn voor kinderen. 

 

Geef een reactie