Werk

3x werken in de transport & logistiek

Op zoek naar een nieuwe baan? Wellicht is een job in de transport en logistiek wel iets voor je. Een nieuwe baan ligt niet zomaar voor het oprapen, zeker omdat we natuurlijk wel willen dat deze goed bij ons past. Een baan hoeft niet voor altijd te zijn, maar het is toch fijn als je hier in ieder geval een aantal jaar mee aan de slag kunt en ervaring in kunt opdoen. Op de huidige arbeidsmarkt maak je een goede kans op het vinden van een nieuwe baan, veel bedrijven zijn immers op zoek naar nieuwe werknemers. Misschien ben je toe aan een carrièreswitch of werkte je al in de transport en logistiek maar wil je graag een andere functie vervullen. In dit blog lees je meer over verschillende beroepen die je in deze branche kunt uitvoeren.

 

Transportplanner

Voordat transport daadwerkelijk kan plaatsvinden, moet dit natuurlijk gepland worden. De transportplanner regelt het transport van goederen voor een bedrijf of bijvoorbeeld binnen een transportbedrijf zelf. Goederen kun je transporteren over weg, water, spoor en in de lucht. Daarom heb je als transportplanner grondige kennis nodig van de internationale infrastructuur om een zo gunstig mogelijke route uit te zetten. Tijdens het transport kunnen zich ook onverwachte dingen voordoen, waardoor je als planner snel moet kunnen schakelen. Daarnaast bent je als transportplanner verantwoordelijk voor de indeling van de goederen in het vervoersmiddel. Niet alleen moet de ruimte optimaal benut worden, maar ook moeten goederen in de juiste volgorde worden ingeladen. Als transportplanner horen tot je taken het maken van afspraken met de opdrachtgever, het plannen van ritten, interne communicatie over de ritplanning, begeleiding tijdens de rit en de afhandeling van documentatie.

 

Koerier

Een koerier is iemand die allerlei soorten post of pakketten bezorgd. Deze moeten natuurlijk op een zo efficiënt mogelijke manier naar de eindbestemming worden gebracht, waardoor een koerier goed moet kunnen navigeren. Kennis van het werkgebied is dan ook een zekere aanrader. Meestal vervoert een koerier zich per auto of vrachtwagen. Voor het besturen van een vrachtwagen heb je natuurlijk wel het juiste rijbewijs nodig. Bij bijvoorbeeld ABC Rijopleidingen kun je je Vrachtwagen theorie behalen en ook de praktijklessen volgen die je nodig hebt. Ook de code 95, een aanduiding op je rijbewijs die je nodig hebt om beroepsmatig een vrachtwagen te mogen besturen, kun je hier behalen.

 

Magazijnmedewerker

Als magazijnmedewerker ben je verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met de opslag van goederen en de goederenstromen binnen een magazijn. Je hebt dan ook te maken met diverse werkzaamheden, zoals het inscannen van goederen, het laden en lossen van vrachtwagens, het sorteren van goederen, het verwerken van binnenkomende orders en retouren, het verplaatsen van goederen en het klaarmaken van orders. Zo heb je eigenlijk altijd wel een taak die goed bij je past.

Geef een reactie